GreenAlive Bonheiden

Hart tegen Corona!

Terwijl Covid19 ons dagelijks én professioneel leven blijft beheersen, herstellen de zwaarst getroffen patiënten van de eerste Coronagolf moeizaam van hun ziekte.
Het revalidatieproces is lang en hard. Sommigen moeten letterlijk alles opnieuw leren.

Dat is ook het geval voor Alex Tordoir (65), die na 4,5 maanden in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden werkt aan de lange weg terug naar het normale leven in revalidatiecentrum RevArte te Edegem

Fitnesscentrum GreenAlive en adviesbureau JurisCom (www.juriscom.be) willen Alex en andere herstellende Coronapatïenten een hart onder de riem steken en lanceren een kunstveiling onder het motto “Hart tegen Corona”.

Voor de veiling vonden we vier kunstenaars bereid
een werk ter beschikking te stellen:

- de Poolse kunstenares Margaret Bolinska.
- Advocaat en kunstenaar Oliver Lenaerts.
- Veerle Deknopper, schrijfster en schilder.
Cloo Potloot, een autodidactische kunstenares.

 De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar de revalidatie van Alex. GreenAlive zal hem in een volgende fase van zijn herstel begeleiden.


Misschien wil U één van deze originele kunstwerken wel bij u op kantoor, in de wachtkamer of de vergaderzaal – of gewoon bij u thuis? Of misschien wil u gewoon ook uw steun aan coronapatiënten letterlijk in de verf zetten?

 

De veiling van de kunstwerken gaat door in Fitness GreenAlive
op 10 oktober 2020 om 15:00.

Radio- en televisiepresentator ShowBizz Bart (bekend van Radio 2) zal optreden als veilingmeester.
De Mechelse rockabilly band ‘Wild Deuces’ en zangeres Tara Van Eycken
zorgen voor de muzikale noten.

Dit was onze familiedag 2020!

BIOGRAFIE KUNSTENAARS

MARGARET BOLINSKA

Margaret Bolinska is afkomstig uit Polen. Zij kwam in contact met de kunst als expressievorm in haar late tienerjaren, wanneer zij moderne, kleurrijke wandtapijten leerde maken, die zij zelf ontwierp. Hier in Belgie voelde zij opnieuw drang om te scheppen, creatief te zijn en besloot zij de geheimen van schilderkunst te ontdekken. Zij volgde 5 jaar Algemene Schilderkunst aan Academie voor Beeldende Kunst in Mechelen. Behalve de academie volgde zij nog andere kunstopleidingen. Na jaren studeren en experimenteren blijft zij trouw aan acryl – haar favoriete medium van expressie, maar olie en aquarel inspireren haar ook. Zij wordt eveneens gefascineerd door gemengde technieken. 

Margaret’s kunst weerspiegelt haar diepe gevoelens en haar spontaniteit. Het voortdurend bespelen van het onbekende met veel dynamiek, beweging en passie resulteert in kleurrijke werken met veel kracht. Het” leeft” op haar doek. Van impressionistische vormen en beelden  naar haar eigen, specifieke stijl: daar ligt de unieke kracht van haar kunst. Haar visie op de wereld verbeeldt zij in verschillende soorten werken en ze maakt gebruik van verschillende materialen en werkwijzen. De verschillende werkwijzen moeten niet gezien worden als ontwikkeling of evolutie, maar als stappen in de richting van een onbekend ideaal.

De schilderijen van Margaret zijn geëxposeerd in de verschillende galerijen Belgie.
Nu begint ze te exposeren in het buitenland, onder andere in Polen en in Nederland.

OLIVER LENAERTS

Oliver Lenaerts is kunstenaar en jurist. Hij is opgegroeid in een kunstzinnig milieu. Gelijktijdig met zijn opleiding “rechten” is hij gestart met een opleiding “tekenkunst” aan de academie in Elsene-Brussel. Hij heeft gedurende meerdere jaren als advocaat en bedrijfsjurist gewerkt maar heeft nooit zijn passie voor kunst verloren. Na een vervolgopleiding “hedendaagse tekenkunst” aan het SLAC te Leuven, heeft hij besloten naast de pen  ook het potlood te hanteren. De grootste gemene deler van zijn artistieke activiteiten is de wisselwerking tussen kunst en recht. Centraal in het onderzoek staat de vraag of kunst de grenzen van het recht kan blootleggen of een punt kan aanwijzen waar het recht vatbaar is voor artistieke interpretatie. Het doel van het onderzoek is de marges en de grenzen van het recht te duiden.

VEERLE DEKNOPPER

Veerle Deknopper is levenskunstenares en plukt de dag. Haar voornaamste bezigheid is schrijven over Klassieke muziek en hedendaagse kunst voor platformen zoals Cultuurpakt.be en katholiek duidingsblad Tertio . Daarnaast is ze bezeten over de rol van autodidacte vrouwen binnen het fin de siècle gebeuren, wat uitmondde in het schrijven en publiceren van een handvol biografieën, essays en dichtbundels waarin vooral zelfherkenning en zelfbeschikking centraal staan. Binnen de schilderkunst evolueerde haar stijl van naïef richting kleurrijk en erotisch. Naakten met diepe schaduwen contrasteren met een passie voor stokstaartjes. Veerle exposeerde in Antwerpen en Brussel. Haar werk is momenteel te bekijken via Galerij Global Art te Tongeren.

CLOO POTLOOT

Cloo Potloot is een autodidactische kunstenares. Ze creëert abstracte werken met een heel divers kleurenpalet, soms grillig en complex, hevig en temperamentvol, veelal ingetogen en discreet, maar nooit neutraal. En net zo abstract, intens en grillig als de werken ogen, net zo onvoorspelbaar is de weg die ernaar toe leidt. Een passioneel gevecht met kleuren en een eindeloze zoektocht naar de perfecte harmonie, met een allesverterende drang om wat nieuws neer te zetten en te verdwijnen in de worsteling met de materie. Cloo nam, door de jaren heen, deel aan exposities zowel in binnen- als buitenland.

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons

Rijmenamseweg 180
2820 Bonheiden


015/55.97.43

Follow Us