GreenAlive Bonheiden
Villa praline en Wijzersterk met François Van Velthoven en Geert Teughels.  — © Erik Van Eycken

Jubileumeditie ‘Bonheiden Loopt en Wandelt’

Op 11 september blaast ‘Bonheiden Loopt en Wandelt’ vijf kaarsjes uit. Met het initiatief wilden François Van Velthoven en Geert Teughels iedereen aanzetten om meer te sporten. Vijf jaar later is het evenement uitgegroeid tot een happening waar ook een stevige brok muziek aan wordt gekoppeld.
 
‘Bonheiden Loopt en Wandelt’ is aan zijn vijfde editie toe. Ook verleden jaar vond het sportieve en muzikale evenement onder gecontroleerde omstandigheden plaats. “De opkomst van deelnemers tijdens de corona-editie in 2020 gaf ons het vertrouwen en de zekerheid dat het evenement een succesformule is. Voor de eerste keer introduceerden we na het sportieve gedeelte ook livemuziek”, zegt Van Velthoven.
 
 
 
François Van Velthoven (l) en Geert Teughels. — © Erik Van Eycken

Centen nodig

Maar het blijft in eerste instantie een sportief evenement waarvan de opbrengst gaat naar twee goede doelen: Villa Praline en Wijzersterk, vzw’s die zich ontfermen over kinderen met een verstandelijke beperking. “We zijn de organisatie zeer dankbaar”, zegt Daniël De Winter van Wijzersterk. “Omwille van budgettaire redenen zijn we slechts drieënhalve dagen per week open. Meer kunnen we ons momenteel niet permitteren, temeer omdat een groot deel van de kinderen die we opvangen nog steeds niet kan rekenen op een assistentiebudget van de overheid. De steun van François en Geert komt van pas”, luidt het. Ook Jeroen Verwaetermeulen van Villa Praline ziet de centen als een extra bouwsteen voor de organisatie die over een tweetal jaar zal huisvesten in het pastoriegebouw aan Sint-Ludwina. “We kijken aan tegen verbouwingskosten die tussen de 150.000 en 200.000 euro bedragen”, legt hij uit.

 

 

Jeroen Verwaetermeulen van Villa Praline met dochter Floor. — © Erik Van Eycken
Wijzersterk is een van de twee goede doelen. — © Erik Van Eycken

Stan, Jan, Stefan en Klaas

Verleden jaar zwaaide Mama’s Jasje de plak tijdens het muzikale gedeelte, dit jaar krijgt de toeschouwer een dubbele bonus. “Dankzij onze samenwerking met Raphaël Van Assche van Quest4 strikten we een uniek trio voor het voorprogramma. Jan Hautekiet, Stefan Dixon en Klaas Delrue brengen Nederlandstalige covers”, legt Geert Teughels uit. Deze drievuldigheid moet het publiek warm maken voor de topper en afsluiter van de jubileumeditie Stan Van Samang, die wordt begeleid door toetsenist Bert Gielen. “Ons streefdoel luidt vanaf nu: een gezonde geest in een gezond lichaam. Wat is er beter dan muziek als afsluiter van een evenement? Sport en muziek brengen bovendien mensen samen.” Het muzikale gedeelte start omstreeks 18.30u.

 

 

Klaas Delrue vormt een trio met Jan Hautekiet en Stefan Dixon. — © Erik Van Eycken

Lopen en wandelen

’s Middags wordt er gelopen en gewandeld. “We maken de routes toegankelijk voor iedereen, dus ook voor rolstoelgebruikers. Uit voorzorg en om de veiligheid van mensen omwille van het coronavirus niet in het gedrang te brengen, lopen we ook dit jaar niet door gebouwen”, zegt François. Nieuw dit jaar zijn de afstanden 6 en 12 kilometer, die zowel tot het loop- als het wandelgedeelte behoren. “’Bonheiden Loopt en Wandelt’ is geen wedstrijd”, benadrukt Teughels. “Voor lopers is het een unieke kans om na een luie zomer opnieuw tot actie over te gaan, voor wandelaars is het een ontdekkingstocht in eigen gemeente.”

 

Stan Van Samang sluit de jubileumeditie af. — © Erik Van Eycken

 

 

 

 

 

Artikel & foto's door Erik Van Eycken
Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20210712_96745412

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons

Rijmenamseweg 180
2820 Bonheiden


015/55.97.43

Follow Us