GreenAlive Bonheiden

Ashtanga Yoga


Ashtanga Yoga is helemaal hip! Sinds ongeveer de jaren '30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien, en vandaag de dag groeit het nog steeds door.

Veel mensen die Yoga eerst als "vaag" of "zweverig" beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Ashtanga Yoga.

Voor welke Yogi is Ashtanga Yoga het meest geschikt?

Ashtanga Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

Ashtanga Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Ashtanga Yoga les.

Waar ligt de kracht van Ashtanga Yoga?

Door de mix van oefeningen binnen de Ashtanga Yoga, zijn alle Yogi bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren van de Yogi telkens op een andere manier gebruikt worden.

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Waar heeft dit mee te maken?

Spieren hebben een soort "spiergeheugen". Wanneer je de spieren belast, onthouden de spieren als het ware de bewegingen die je gemaakt hebt en passen zich hier langzaam op aan.

Eigenlijk is het heel logisch, je lichaam past zich aan door de bewegingen die het veel maakt, en dus de manier waarop het vaak belast wordt.

Bij Ashtanga Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

Het resultaat? Fittere, sterkere en lenigere spieren!

GRATIS YOGA TEST SESSIE RESERVEREN

Let op, u gaat akkoord met de verwerking van uw gegevens wanneer u op versturen klikt.
Heeft u nog vragen?

Contacteer ons

Rijmenamseweg 180
2820 Bonheiden


015/55.97.43

Follow Us